Localizare

Situată în nordul Olandei, în orașul Groningen, supranumit și  „orașul talentelor”, University of Groningen aniversează peste 400 de ani în spiritul educației performante, definindu-se drept o universitate de renume mondial în domeniul cercetării.

Descriere

Înființată în 1614, University of Groningen pune la dispoziție una dintre cele mai variate oferte educaționale din Olanda, cu peste 100 de programe în limba engleză (Licență, Master și Doctorat).

Instituția adună la un loc peste 30.000 de studenți, dintre care 4.500 studenți internaționali din peste 100 de țări și este recunoscută la nivel mondial drept o universitate de top, făcând parte în repetate rânduri din top 100 internațional. Astfel, conform Times Higher Education Ranking, University of Groningen se situează pe locul 89, iar în New York Times Employabillity Ranking ocupă poziția 83, fiind relevantă pentru angajabilitatea ridicată de care se bucură absolvenții în primele șase luni de la terminarea studiilor.

Metodele de predare sunt centrate pe student și sunt caracterizate prin lucrul cu grupuri mici, încurajându-i pe studenți să dezbată diverse probleme și să descopere soluții. De asemenea, totul se desfășoară într-un cadru ce presupune calitate și rezultate, universitatea punând la dispoziția tuturor posibilitatea de a-și dezvolta propriile aptitudini.

Universitatea este împărțită în 9 facultăți care oferă o varietate de programe începând cu Matematică Aplicată și până la mastere de cercetare în domeniul filosofiei.

De asemenea, numele universității este legat de nume celebre, renumite la nivel internațional. Willem Fredrik Hermas (scriitor și lector), Johan Bernoulli (important matematician recunoscut pentru calculul infinitezimal și pentru faptul că a fost profesorul altui faimos matematician, Leonard Euler) sau Johan Huizinga (istoric olandez, recunoscut și pentru eseurile sale „Homo Ludens”, fondator al istoriei culturale moderne).

Programe