Descriere

The Hague University of Applied Sciences (în olandeză: De Haagse Hogeschool) este o universitate de științe aplicate cu campusurile localizate în Haga și în sudul Olandei. Orașul este capitala administrativă a țării și sediul unor importante instituții internaționale. De la fondare și până în prezent, universitatea s-a extins la 4 campusuri The Hague, Delft, Laan van Poot and Zoetermeer. Campusul central The Hague este localizat în spatele stației de tren The Hague Hollands Spoor pe canalul Laakhaven.

Localizare

Instituția este alcătuită din 14 academii, cu aproximativ 23.400 de studenți. Programele de licență reprezintă prioritatea universității. Sunt 42 în total, 21 part-time, dintre care 9 cu predare în limba engleză. Programele de master sunt în număr de 9, dintre care 3 sunt cu predare în limba engleză. Programele se axează pe 6 domenii: Technology, Innovation and Society, Public Administration, Law and Security, Management and Organization, ICT and Media, Health and Sport, Economy and Finance și Welfare and Education.

The Hague University of Applied Sciences este renumită pentru caracterul ei internațional, cu aproximativ 146 de naționalități diferite prezente în campus. Aceasta are parteneriate încheiate cu companii, instituții publice și alte organizații regionale și internaționale.

Munca de cercetare a facultății se realizează prin intermediul unor grupuri de cercetare. Aceste proiectele sunt de obicei multidisciplinare și sunt determinate de probleme profesionale reale. La sfârșit, universitatea folosește informațiile dobândite pentru updatarea programei.

Grupurile de cercetare sunt clasificare în 6 categorii: Global Citizenship, Public Administration and Urban Environments; Economics, Leadership and Entrepreneurship; Quality of life; From Education Institution to Knowledge Institution; The New World and (Physical) Technology.

Universitatea oferă programe de perfecționare a englezei, locuri de muncă și schimburi internaționale în continuarea cursurilor teoretice.