Localizare

Stenden University of Applied Sciences este o universitate localizată în orașul Leeuwarden, în nordul Olandei . Din cei aproximativ 92.000 de locuitori, 20.000 sunt studenți. Leeuwarden, casa lui Wilhelm al-IV-lea de Orania, a primit rangul de oraș în anul 1453. Atmosfera orașului este relaxantă, o Veneție nordică. Trenurile de mare viteză conectează Leeuwarden cu orașele importante (Amsterdam, Rotterdam, Haga).

Stenden are campusuri și în afara Olandei, situate în puncte importante ale turismului internațional: Indonezia, Africa de Sud, Qatar și Thailanda.

Descriere

În ultimul deceniu, Stenden a devenit o universitate internațională. Primul pas a fost reprezentat de predarea exclusiv în engleză a cursurilor. Cu cele 9 campusuri localizate în toată lumea, universitatea oferă un mediu internațional și antreprenorial pentru viitorii cetățeni globali. Cei aproximativ 11.000 de studenți provin din peste 90 de țări.

Misiunea celor de la Stenden este de a ajuta toți studenții să își atingă potențialul. De aceea, vin în ajutorul lor cu oportunități de muncă și dezvoltare personală. Conducerea universității susține exersarea competențelor dobândite prin intermediul parteneriatelor încheiate cu companii.

Internshipuri internaționale, exchange-uri și posibilitatea de a studia un semestru în afara campusului olandez sunt doar câteva din beneficiile unui student de la Stenden. Drept dovadă a eficienței acestui sistem, 97% din absolvenții programului Hotel Management își încep cariera sau un program de master în termen de 4 luni de la absolvire.

Programe