Localizare

Radboud University este situată în Nijmegen, oraș aflat în apropiere de granița cu Germania.  În 2005, localitatea a sărbătorit 2.000 de ani, fiind considerat cel mai vechi oraș din țară. Este, totodată, și una dintre cele mai calde zone ale Olandei, aici înregistrându-se în fiecare an cele mai ridicate temperaturi. Populația orașului numără aproximativ 160.000 locuitori, dintre care 40.000 sunt studenți – rezultatul este o comunitate tânără, într-un oraș plin de viață și vibrant, cu un ritm alert.

Radboud University este una dintre cele mai mari instituții de învățământ superior din această țară, cu peste 18.000 de studenți înscriși în peste 107 de programe diferite. În limba engleză sunt oferite 2 programe de licență și 36 de master.

Descriere

Radboud University este o universitate axată în principal pe domeniul cercetării și acordă o mare importanță legăturii dintre o educație de calitate și nevoia de cercetare. Un aspect distinct al universității îl constituie concentrarea atenției asupra interdisciplinarității, unde cercetători din diverse domenii lucrează împreună pentru rezolvarea unei probleme.

Atât programele de licență, cât și cele de master, sunt puternic axate pe cercetare, iar standardele înalte sunt menținute prin numărul redus de elevi care pot fi într-o clasă. Astfel pot lucra mai îndeaproape cu profesorii și pot beneficia de o atenție ridicată asupra proiectelor pe care le desfășoară.

Radboud este, de asemenea, una dintre cele mai bine cotate universități din lume, aflându-se pe locul 140 mondial, conform The World University Ranking 2014-2015 și pe locul 156 conform QS World University Ranking 2014-2015. Programele de studiu sunt în așa fel concepute încât să-i pregătească pe studenți în vederea dezvoltării gândirii analitice, făcându-i capabili să rezolve probleme complexe din domeniile în care vor activa ulterior.

În urma unui studiu privind toate universitățile din Olanda, Radboud University a raportat cea mai mare satisfacție în rândul studenților. Studiul a inclus aspecte precum calitatea educației, capacitatea de îndrumare a profesorilor, dar și calitatea facilităților pentru studiu. Instituția a fost premiată de patru ori la rând în ultimii cinci ani drept „Cea mai bună universitate din Olanda”.

De asemenea, numele universității este legat de prestigiosul Premiu Nobel. În 2010, profesorii Andre Geim și Konstantin Novoselvo au câștigat premiul Nobel pentru cercetări în domeniul proprietăților grafenului, cel mai subțire material din lume.

Alți doi profesori au fost premiați cu premiul NWO-Spinoza în 2012. Acest premiu este cel mai important premiu național acordat cercetătorilor din domeniul științific.

În ceea ce privește studenții internaționali, universitatea se ocupă de integrarea acestora în mediul academic, organizând la începutul fiecărui semestru 1-2 săptămâni de orientare pentru aceștia. Perioada de acomodare include tururi ale orașului și ale campusului, care are o mărime impresionantă și este foarte bine dotat, asigurând accesul facil la toate clădirile universității, biblioteci și centre de sport.

Programe

Anthropology and Development Studies

Artificial Intelligence

Behavioural Science (Research)

Cognitive Neuroscience (Research)

Social and Cultural Science (Research)

Pedagogical Sciences

Business Administration

Economics

Erasmus Mundus : System Dynamics

Creative Industries

Historical Literary and Cultural Studies (Research)

History

North American Studies

Artificial Intelligence

Computing Science

Information Sciences

Communication and Information Studies

Language and Communication (Research)

Linguistics

European Law

Medical Biology

Biomedical Sciences

Molecular Mechanisms of Disease (Research)

European Spatial and Environmental Planning

Human Geography

Erasmus Mundus : Planet Europe

Political Science

Public Administration

Public Administration and Organisational Science (Research)

Philosophy and Science

Philosophy (Research)

Theology

Biology

Chemistry

Mathematics

Medical Biology

Molecular Life Sciences

Physics and Astronomy

Science