Localizare

Groningen sau „Metropola Nordului‟ este orașul în care se află cea mai mare universitate de științe aplicate din zonă, Hanze University of Applied Sciences. La 2 ore de Utrecht, 2 ore și jumătate de Amsterdam și 3 ore de Haga și Rotterdam, se găsește cel mai tânăr oraș din Olanda, în care majoritatea locuitorilor au vârste cuprinse între 20 și 24 de ani. Unul din cinci locuitori este student, ceea ce face ca Groningen să fie orașul cu cea mai mare densitate de studenți din Olanda, dintre care 30.000 studiază la Hanze.

Descriere

Universitatea a fost fondată în 1798 și este cea mai veche universitate de științe aplicate din Olanda. Numele Hanze provine de la vechea Ligă Hanseatică, o alianță de comerț din perioada Evului Mediu dintre Olanda, Germania, Scandinavia și orașele din zona Mării Baltice. Încă de pe atunci se puteau observa legăturile internaționale ale orașului. În prezent, în campusul universității studiază studenți din peste 80 de țări.

Programele se bazeză pe practică. Această strategie asigură pregătirea studenților pentru piața muncii prin dobândirea de competențe. Hanze University of Applied Sciences este câștigătoarea premiului International Student Office, iar focusul lor este pe programe precum Energy, Healthy Ageing, Entrepreneurship și Excellence.

Programele de licență de la Hanze University of Applied Sciences au durata de 4 ani. Acestea sunt valabile cu predare în limba engleză și germană, în următoarele domenii Business, Communication, Management și Sensor Technology. Programele de master sunt disponibile pentru cei ce doresc să se dezvolte în domenii ca: Communication, Business, Management, Arts și Renewable Energy.

Programe