Dragos Dascalu, HAN

Momentul în care am decis să vin în Olanda a fost undeva prin luna aprilie-mai, după ce am participat la Holland Education Day, unde am avut ocazia să cunosc un student de la profilul pe care îl căutam și am discutat cu reprezentanta de la HAN.

Nu pot să spun ce m-a atras atât de mult la Olanda și în special la această facultate. Sunt mulți factori care au dus la această decizie: de la prețurile convenabile, la cazare și învățământ, până la felul în care se comportă aceasta societate, felul în care suntem tratați noi, studenții străini, și oportunitățile pe care le am de aici încolo.

Am fost plăcut surprins de condițiile de cazare pe care ni le-a oferit facultatea (apartamente de 2 persoane, cu baie și bucătarie într-un complex studențesc), dar și de condițiile de la facultate. La noi, la inginerie, avem foarte multe companii care sponsorizează, multe proiecte interesante care ne motivează să trecem mai ușor peste toate cursurile teoretice și toate temele care ne ocupă majoritatea timpului.

Comunitatea de studenți este mai mult decât primitoare. Pentru studenții străini se organizează evenimente, excursii la Berlin, Praga, Paris, seri de film, competiții, festivaluri de muzică. Sunt multe de povestit, ideea e ca Olanda nu te lasă să te plictisești sau să stai singur.

În concluzie, nu regret nici o secundă decizia de a veni aici, chiar dacă am momente când îmi e dor de casă.