Etichetat: 

Acest subiect conține 23 răspunsuri are 9 voci și a fost actualizat ultima dată de Poza de profil pentru Scorus Scorus acum 3 ani, 7 luni.

 • Autor
  Postări
 • #246
  Poza de profil pentru EDMUNDO
  EDMUNDO
  Administrator

  Afla mai multe despre Wageningen University si despre cum poti deveni student aici!

 • #513
  Poza de profil pentru
  Anonim

  stiati ca pentru al 10-lea an consecutiv, Universitatea Wageningen a fost declarata ca cea mai buna universitate din Olanda, confom Center for Higher Education Information?

 • #524
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Buna ! Care au fost criteriile de admitere ? Cat conteaza notele din liceu si cele de la bac ?

 • #534
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Salut Marian! pe langa note, conteaza foarte mult si domeniul tau de studii, spre exemplu pentru Masterul Leisure, Tourism and Environment, este foarte important sa demonstrezi backgroud ori in turism ori in mediu/ecologie/protectia mediului. Referitor la criteriile de admitere, gasesti toate informatiile la urmatorul link:
  http://www.wageningenur.nl/en/Education-Programmes/prospective-master-students/Admission-requirements-Master.htm

  daca ai si alte intrebari, te rog, nu ezita!

 • #550
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Salut Carmen! Sunt studenta in anul I. As dori sa ma aplic, peste 2 ani, la un program de maste, dar am observat ca datele limita de aplicare sunt in iulie, iar confirmarile in august. In cazul in care lucrarile de licenta se prezinta relativ tarziu, undeva in iulie din ce am inteles, care ar fi sansele sa imi pot depune dosarul, fara diploma de licenta, si ulterior sa mi se raspunda daca sunt admisa sau nu, deoarece nu as vrea sa pierd anul respectiv?
  De asemenea, testul de limba este necesar sa fie de nivelul international, sau este posibil sa se dea la universitate un test de limba (in genul testelor de limba Erasmus)

 • #560
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Salut Carla! Poti aplica la unul din programele de master dorite cu o adeverinta din partea universitatii tale care atesta cum ca vei obtine diploma de licenta in scurt timp. Atasat adeverintei vei avea nevoie si de fisa ta matricola. Este foarte importanta sa aplici la un master care ti se potriveste domeniului tau de studii din facultate. Referitor la testul de engleza este obligatoriu ca acesta sa fie IELTS, TOEFL sau Cambridge, punctajele minime pentru fiecare le gasesti la http://www.wageningenur.nl/en/Education-Programmes/prospective-master-students/Admission-requirements-Master/English-language-proficiency-EU-1.htm
  tinem legatura pentru alte intrebari!

 • #564
  Poza de profil pentru
  Anonim

  pentru cei interesati, Universitatea Wageningen, este pe locul 5 mondial in domeniile alimentatie, agricultura, plante, animale si mediu!

 • #575
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Multumesc de raspunsuri! Toate cele bune!

 • #577
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Salul, ma interesea criteriile de admitere pentru studentii din Republica Moldova.Am inteles ca este necesar un an universitar ca sa poti aplica.Aceast an este obligator pentru toate universitatile sau poti aplica doar cu diploma de bac?

 • #585
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Salut Catalina! esti interesata in facultate sau programe de master? te rog, clarifica-mi acest aspect pentru a=ti putea raspunde.
  mersi,
  Carmen

 • #597
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Buna Carmen, ma intereseaza studiile de licenta , facultate.

  • #602
   Poza de profil pentru
   Anonim

   Salut Catalina! da, intr-adevar unele universitati cer sa faci un an pregatitor inainte de a intra efectiv la facultate. acesta este un an de pregatire, acomodare a studnetului cu limba, noua cultura, studiile etc. in ce domeniu doresti sa studiezi?

 • #600
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Salut! Am revenit cu mai multe intrebari. M-ar interesa sa stiu daca locuiesti in Wageningen in chirie, in cadrul caminelor pt studenti sau in alt oras? De asemenea as dori sa stiu cam la cat se ridica cheltuielile lunare ( cazare, mancare, transport, materiale pentru facultate, etc.)? Legat de admitere la programul de master la unul din specilizarile de nutritie, de unde as putea afla media minima necesara pentru a fi admisa? Multumesc anticipat!

  • #603
   Poza de profil pentru
   Anonim

   Salut Carla! In general studentii universitatii Wageningen locuiesc in orasul Wageningen, un oras cu aprox. 35.000 locuitori. Universitatea are spatii de cazare pentru studentii fie in camine (fiecare student are camera lui) fie in case ale universitatii (tot asa, fiecare student cu camera lui), imparti baia si bucataria cu alti studenti. Cheltuielile de cazare se ridica la aprox 400 euro/luna pentru o camera mobilata si mai putin pentru una fara mobila. Pentru alte cheltuieli (masa, transport, studii, going out :)) mai ai nevoie de inca aprox 400 euro/luna.
   Pentru programul de master pe nutritie media minima necesara trebuie sa fie peste 7.
   Este nevoie sa completezi un formular on line de admitere, sa atasezi copia dupa diploma de licenta, foaia matricola (traduceri legalizate in engleza/olandeza), scrisoarea de motivatie si CV. Mai multe detalii gasesti la:
   http://www.wageningenur.nl/en/Education-Programmes/prospective-master-students/Apply-for-a-Master-programme/Apply-for-a-Master-programme-EU.htm

   Daca ai si alte intrebari poti sa-mi scri si pe mail la carmen.lungudr@gmail.com

   Carmen

 • #604
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Multumesc mult pentru raspunsuri! Tinem legatura! 😉

 • #623
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Universitatea Wageningen ocupa locul 5 mondila in domeniile agricultura, alimentatie, animale, plante si mediu.

 • #637
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Buna, eu am aplicat deja la universitate si dupa ceva timp am primit un mesaj care suna cam asa:
  Dear Valeria,
  We have received your application for the academic year 2015/2016 which you have submitted in Studielink.
  Your enrolment will become definite after we have received the payment of your tuition fee (or a digital payment authorisation) and when you have met all the legal requirements for enrolment.
  Your tuition fee for the academic year 2015/2016 amounts to €1.951,00 .

  Please transfer the tuition fee to the following bank-account before the 1st of August, mentioning your name….
  Deci sa inteleg prin acest mesaj ca daca platesc taxa de scolarizare sunt admisa?
  Valeria

  • #647
   Poza de profil pentru
   Anonim

   Salut Valeria,

   esti sigura ca nu ai primit, posibil in spam, o scrisoare de admitere de la universitate? Scrisoare este cea care certifica admiterea ta si in baza acesteia poti face plata. Trimite-mi, te rog, numele tau complet pe adresa carmen.lungudr@gmail.com si voi cere eu mai multe detalii universitatii. bafta!
   Carmen

 • #638
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Buna , am si eu cateva intrebari legate de admitere : In acest moment inca nu am dat Ielts-ul . Abia pe 23 iulie il pot da . ma pot inscrie fara sau trebuie sa aduc vreo adeverinta care sa dovedeasca ca il voi da in scurt timp ?

  a 2-a intrebaree legata de licenta : Licenta o voi da abia in septembrie in perioada 8-11 septembrie deoarece atunci e stabilita. ma pot inscrie incepand din acest an masterul sau trebuie sa astept un an ?

  a 3-a intrebare : In legatura cu plata studiilor . cum as putea aplica pentru un grant ? si as vrea sa stiu cam cat iti ofera statul olandez ? Din cate am inteles toti cetatenii europeni au dreptul la asa ceva .
  Banii primiti te ajuta sa iti platesti si cazarea sau doar studiile ?
  a 4 -a intrebare : Exista posibilitatea sa iti gasesti un job part-time sau ceva cu care sa te intretii cat de cat ?

  Multumesc !

 • #640
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Buna. Revin cu inca cateva intrebari.
  1)cum pot obtine asigurare medicala?
  2)cum se efectueaza plata pentru studii si care e chestia cu „digital payment authorisation”?
  3)pentru a obtine o camera la camin trebuie o inscriere in prealabil sau atunci pe loc se rezolva? Universitatea iti ofera ajutor in gasirea unui loc de trai?
  4)stiu ca la majoritatea universitatilor se programeaza un interviu, la universitatea aceasta cum e?
  Multumesc,
  Valeria.

  • #649
   Poza de profil pentru
   Anonim

   Salut Valeria,

   Asigurarea medicala este gratuita pentru studii daca ai pana in 26 de ani si se elibereaza de la Casa de Asigurari de Sanatate din orasul unde locuiesti tu. Cu adeverinta sau cardul eliberat de CAS mergi in Wageningen si-l depui la secretariat.
   Plata se efectueaza simplu, on line.
   Pentru o camera la camin vei potine detalii de la Universitate, ei te vor ajuta sa-ti gasesti camera astfel incat in momentul in care ajungi in Wageningen vei merge direct la cazare.
   Adminterea se face pe baza de dosar, fara interviu. Un interviu vei avea cand ajungi in Wageningen cu indrumatorul tau de ani. Vei avea posibilitatea sa-ti alegi un indrmator in functie de cursurile care doresti sa le urmezi. In mod regulat vei avea intalniri cu acesta pentru a te consilia in alegerea materiilor.
   Scrie-mi si pe adresa mea de mail, daca ai intrebari carmendr.lungu@gmail.com

   O zi buna,
   Carmen

   • #730
    Poza de profil pentru Scorus
    Scorus
    Participant

    Asdori sa stiu daca sunteti absolut sigura ca asigurarea medicala este gratuita in conditiile despre care vorbiti. Pe site-ul universitatii scrie clar ca asigurarea este de 500 euro/an si este obligatorie pt orice student, inclusiv strain. Nu am gasit nicio informatie cum ca poti aduce cadrul de la CAS si sa-l depui la universitate. Imi puteti da un link?
    Multumiri.

 • #663
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Buna Carmen ! Am 18 ani si sunt elev in clasa a XI-a .As vrea sa te intreb cateva chestii legate de universitate cum ar fi:
  Ce examene de limba engleza trebuie luate pentru a intra ?
  In afara de examenul de engleza, de ce lucru se mai tine cont la admitere?
  Exista specializarea de inginer agronom?

  Multumesc !

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.