Acest subiect conține 27 răspunsuri are 12 voci și a fost actualizat ultima dată de Poza de profil pentru  Anonim acum 3 ani, 10 luni.

 • Autor
  Postări
 • #248
  Poza de profil pentru EDMUNDO
  EDMUNDO
  Administrator

  Afla mai multe despre Twente University si despre cum poti deveni student aici!

 • #515
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Salut,

  Numele meu este Cristian Ciobotea și sunt în prezent student în anul 1 la Master in Computer Science, University of Twente (UT) din Olanda. Sunt aici pentru a vă răspunde la orice fel de întrebări ați avea, despre: cum să aplici, cum e viața în Olanda și la UT, taxe și burse, ce programe oferim, etc.

  În încercarea de a nu fi foarte formal, vă voi da câteva link-uri utile pentru a vă face o primă impresie. Dar, este mai important să știți că eu mă puteți contacta pe acest forum, în orice moment.

  Prezentare generală UT
  Universitatea Twente (University of Twente) oferă programe universitare în domenii ce variază de la inginerie şi ştiinţe naturale la ştiinţe comportamentale şi de management. Abordarea de către noi a noilor tehnologii nu se face în mod izolat, ci în relaţie cu ştiinţele comportamentale, sociale şi de management, combinând tehnologia înaltă cu latura umană. Studenţii noştri au şansa de a depăşi barierele academice existente şi de a combina disciplinele tehnologice cu cele sociale.
  Pentru o prezentare completă, vizitați: Webpage UT România

  Blog-ul studenților români de la UT
  Pentru articole recente (2014 – 2015) despre viața în Olanda și despre Universitatea Twente, puteți urmări: Blog UT România

  Portal Facebook UT România
  Dacă folosiți Facebook-ul zilnic și vă este mai ușor să vă informați pe rețelele de socializare, vă recomand: Portal Facebook UT România

  Ca spoiler, vă pot spune că UT este singura universitate din Olanda cu campus, care arată cam așa: Campus UT

 • #519
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Salut!
  Dacă am rezultate la concursuri și olimpiade naționale din domeniul IT-ului în principal, există ceva burse pentru programele de bachelor?

 • #520
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Salut, Cristian!
  Eu sunt Andra și aș vrea să te întreb tu cum și când te-ai hotărât să studiezi în Olanda și dacă îmi poți spune și mie ceva mai multe despre Creative Technology din BSc.
  Mulțumesc!

  • #528
   Poza de profil pentru
   Anonim

   Bună Andra @andragabriela,

   Eu am fost student la ASE, Cibernetică (București) și am început să îmi fac planuri să studiez în străinătate încă din primul an. Concret, am început aplicația în anul 3 de licență. (prin decembrie 2013 pentru a începe în septembrie 2014). Dar acesta este cazul meu, în principiu, dacă înțelegi ce documente ți se cer și nu treci de deadline, poți să te încadrezi și dacă începi aplicația mai târziu. Nu este neapărat vorba de IT în mod direct.

   Creative Technology este un program foarte interesant, în sensul că vei fii capabilă să întelegi „tehnologia” (asta însemnând media, aplicații calculatoare/tablete/smartphone, video, etc.) în contextul zilelor noastre – cu aplicabilitate directă în sănătate, timp-liber, viața de zi cu zi.

   În prezent, eu urmez un curs numit Machine Learning de la Human Media Interaction (care este programul de master care ar continua în mod direct programul de licență de Creative Technology). Printre aplicații dezvoltate de acest departament este aceasta: http://www.tweetgenie.nl/ care încearcă să ghicească vârsta și sexul unui utilizator Twitter, bazându-se pe activitatea acestuia pe Twitter (din pacate, aplicația este doar pentru conturile în limba olandeză de pe Twitter).

   Ce aș mai putea adăuga, este că universitatea este dotată cu toate echipamentele de ultimă generație și asta s-ar putea să conteze pentru un program ca acesta.

   Baftă!

 • #523
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Salut ! Ai obtinut un imprumut pentru studii de la statul olandez ? Daca da, cu greu ?
  Mersi .

  • #529
   Poza de profil pentru
   Anonim

   Salut Marian @mariannikef,

   Nu am obținut împrumut de la statul olandez. Statul olandez împrumută studenții prin programul Duo: https://duo.nl/particulieren/international-student/default.asp. Condițiile complete pentru împrumut sunt pe acest site, dar în principiu trebuie să lucrezi 56 de ore/ lună pentru a fi eligibil pentru împrumut.

   Succes!

 • #526
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Salut!
  Sunt in clasa a 12a si voi merge la facultate in Romania, dar pentru Master planuiesc sa urmez acelasi program (Computer Science la University of Twente). Ce as dori sa aflu este ce facultate sa aleg, din cauza numarului de ani (pentru credite). E suficient sa fac Universitatea Bucuresti sectiunea Informatica (3 ani) sau am nevoie neaparat de o facultate cu 4 ani (Politehnica Bucuresti, Automatica)?

 • #530
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Salut Thomas @thomas66.

  Universitatea București, informatică este de ajuns. Nu trebuie să urmezi neapărat Politehnica sau alte programe de 4 ani. Ai nevoie să fii completat 180 de credite.

  Este doar important să îndeplinești cerințele de pe site: http://www.utwente.nl/en/education/master/programmes/computer-science/admission/admission-international/. Printre aceste cerințe vei găsi și nevoie de a avea un număr de credite pentru diferite domenii, cum ar fi: „At least 30 EC’s in Mathematics and Statistics containing: Discrete Mathematics, Calculus, Probability and at least 30 EC’s in Research Projects”.

  Ți-as sugera să vezi programa școlară la programul pe care vrei să îl urmezi pentru licență și să vezi daca la sfârșitul celor 3 sau 4 ani vei îndeplini cerințele de la UT. În principiu, ar trebui să fie ok, pentru că ele sunt oarecum standardizate la nivel european.

  Succes!

 • #542
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Salut !
  Sunt anul 1 la Universitatea Academia de Studii Economice din Moldova, am fost fascinat de ‘University of Twente’ in cadrul unei expoziții de Universitați la Chișinau.
  1) De ce acte am nevoie pentru a depune la aceasta Universitate (am cetățenie romană), aș dori sa aplic la „European Public Administration”
  2) Care este perioada de depunere a actelor.
  3) Taxele pentru studii, ce privilegii dispune universisate pentru cetățenii UE (cămin poate burse, abonamente în transport public)
  4) Ce punctaj minim trebuie obținut la testul TOEFL.

  • #551
   Poza de profil pentru
   Anonim

   Salut Alex @alexbita,

   Voi încerca să îți răspund la întrebări:

   1)
   a. Diplomă de bacalaureat
   b. Matematică (în principiu, să fi dat bacalaureatul la matematică)
   c. Limba engleză (CEFR B2/C1, IELTS 6.0, TOEFL iBT 80 sau echivalent). Notă: în cazul în care nu deții un test de limbă, ai putea să dovedești că ai cunoștințe suficiente de engleză și fără test, de exemplu dacă ai făcut 3-4 ore/săptămână în liceu. Pentru asta trebuie să contactezi Admission Office să le spui ce experiență ai cu limba engleză și dacă în cazul tău ar trebui să mai dai un test de limbă.

   În general, studenții care vin din Republica Moldova trebuie să fi făcut și un an de facultate înainte să poate să aplice pentru programele de Bachelor de la UT. Am înțeles că tu ai și cetățenie română, ceea ce e bine, dar s-ar putea să conteze unde ai făcut liceul și ce diplomă de bacalaureat deții. De aceea, aș da e-mail celor de la Admission Office, prin care le prezinți situația ta.

   Informații generale de admitere le poți găsi aici: http://www.utwente.nl/en/education/bachelor/programmes/european-public-administration/admission-and-enrolment/

   Adresa de contact a celor de la Admission Office este: study@utwente.nl.

   2) Dacă vrei să începi din septembrie, atunci deadline-ul este 1 Julie. Ai aici toate informațiile: http://www.utwente.nl/en/education/bachelor/admission/deadlines/

   3) Taxa este 1.951 euro pentru anul școlar 2015-2016. Pentru programele de Bachelor nu se oferă burse. Transport în comun intraurban nu prea ai nevoie pentru că ai bicicletă. Extraurban, sunt multe oferte și te poți descurca ușor și ieftin cu biletele de tren.

   Mai multe beneficii ai dacă îți vei găsi un job și vei lucra cel puțin 56 de ore pe lună. Vezi beneficiile: https://duo.nl/particulieren/international-student/default.asp

   4) TOEFL iBT 80.

 • #543
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Ne poti spune cum este stilul de viata acolo? Cum sunt oamenii? Cam ce costuri cu aproximatie iti trebuie pentru a putea sta?
  Eu, in momentul de fata am depus dosarul de aplicare pentru acelasi profil (Computer Science – facultate), dar nu la acesta universitate. Si vreau sa-mi dai o parere despre cum se studiaza acest profil in Olanda.Am ales tipul Bachelor cu partea teoretica.

  • #552
   Poza de profil pentru
   Anonim

   Salut Cătălin @catalin,

   Ar fi destul de multe de zis despre viața în Olanda. În principiu, oamenii sunt foarte serioși cu studiile, se face mult sport și nu vei întâlni lucruri ieșite din comun (ex: mâncare, transport, vestimentație) față de România.

   Pentru mai multe informații despre viața în Olanda pentru studenții români, ți-aș recomanda să citești acest blog și să urmărești pagina de facebook

   Costurile pentru mine sunt în jur de 600 de euro pe lună pentru cazare (+utilități), mâncare și distracție. Ai putea să te descurci și cu mai puțini bani. (mâncarea costă cam ca în România, cazarea cu utilități este între 280-400 de euro, depinzând de mai mulți factori).

 • #556
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Salut Cristian
  1.c Vara aceasta plec in USA cu programul Work and Travel, ar putea avea o valoare Visa ce o detin in pasaport ? Sau e nevoi de TOEFL :)
  2. In afara de Septembrie , cind inca mai pot aplica .
  Multumesc de informatia anterioara :)

  • #559
   Poza de profil pentru
   Anonim

   1. Ai nevoie de engleză la nivel academic, care să dovedească nivelul B2/C1. Viza de SUA, cel mai probabil, nu va suficientă pentru a aplica. În acest caz, da, îți trebuie TOEFL.

   2. Pentru programele de Bachelor poți începe doar în septembrie. Doar pentru programele de Master, se poate începe și în februarie.

 • #599
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Hey!
  Sunt Andrada.
  Imi poti informații in legatura cu mâncarea, cam cat costa pe luna?
  Dintotdeauna am avut probleme sa gasesc mancare vegana unde am fost. Cand eram mica, am vizitat o prietena de familie in campus (nu la Twente) si nu părea deloc o zona „Vegan-friendly”. Cum stau lucrurile?
  Spre deosebire de majoritatea elevilor din Romania care se duc in Olanda, eu nu doresc sa invat in engleza, ci in Neerlandeză. Sunt diferite costurile la facultate, la cărți etc.?
  Multumesc pentru atenția acordată.
  Pe curând!

  • #601
   Poza de profil pentru
   Anonim

   Buna,

   Mancarea este aproximativ la aceleasi preturi ca in Romania. Eu cheltuiesc 100euro/luna pe mancare.

   Exista piata in aer liber de fructe, legume, branza, oua, etc. in fiecare sambata si marti. Produse proaspete si relativ ieftine (ex: rosii 1kg = 1 euro). Sunt supermarket-uri cu multe oferte si reduceri. Deci, ai pute asa iti gatesti cum doresti tu. Exista si cantina la facultate, cu 4euro/lunch. Exista si meniu de vegetarieni. La restaurante nu prea m-am dus, dar sunt sigur ca sunt meniuri de vegetarieni.

   Nu sunt diferite costurile de facultate, carti daca vrei sa studiezi in Neerlandeza. Totusi, daca vei studia in Neerlandeza, vei avea mult mai multe posibilitati la programele de Bachelor. Programele de Master sunt toate in Engleza!

   Bafta!

 • #615
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Salut Cristian,

  Numele meu e Vlad si sunt din Iasi de la facultatea de Electrotehnica, anul 4 (ultimul an). Am dat IELTS-ul si trebuie sa primesc rezultatul saptamana aceasta. Diploma (Bachelor’s Degree) o obtin pe la jumatate lui Iulie 2015.

  Ma intereseaza programul de master „Electrical Engineering” cu specializarea ROBOTICS AND MECHATRONICS.

  Cunosti pe cineva de acolo care urmeaza acest program? M-ar interesa parerea unui student despre modul in care sunt predate cursurile, o idee a ce nivel de cunostiinta e necesar, daca se face mai mult research decat practica si cam ce timp de repaus ai intr-o zi de universitate.

  M-ar mai interesa ce bani poti castiga paralel cu facultatea, cam cat ar costa locul la camin si ce burse ar fi valabile pentru mine (media pe timpul anilor nu e mare, in jur de 6.50, in schimb la licenta voi obtine o nota mare, probabil 9 – 9.50, dar am recomandari de la profesori, pot crea o scrisoare impresionanta de motivatie si am mai lucrat la 2 companii care sunt in acelasi domeniu atat cu facultatea mea, cat si cu programul de master ales de la Universitatea Twente, de unde pot obtine alte scrisori de recomandare + un CV puternic).

  Apropo, raman locuri goale la acea universitate sau e bataie pe ea? Si ultima mea intrebare: Ce a garantat admiterea ta la acea universitate?

  Multumesc, astept mesajul tau, bafta la cursuri!

  • #617
   Poza de profil pentru
   Anonim

   Salut,

   „Electrical Engineering” este un program cautat (ca dovada pentru popularitatea lui printre studentii internationali, UT are chiar si la Bachelor EE in engleza; ba chiar cunosc cativa romani care studiaza in programul asta).

   La Master, nu cunosc romani care studiaza EE (nu inseamna ca nu sunt/nu au fost), dar in schimb cunosc cativa care studiaza Mechanical Engineering. Din experienta mea si a acestor romani, pot spune ca este o combinatie de research si practica. Dar nu as vrea sa iti imaginezi ca research = teorie (cum o definesti in Romania), ci research inseamna ca ti se prezinta niste idei, lucrari de cercetare (research papers), dupa care in cele mai multe cazuri ti se da niste proiecte de cercetare. Pe de-alta parte, prin practica (in domeniul de inginerie) inteleg sa ai acces la laborator si sa faci experimente, ceea ce pentru UT este un punct forte (fiind o Universitatea noua si extrem de moderna din punct de vedere tehnologic).

   Timp liber ai, in principiu programul ti-l organizezi tu, dar vei munci destul mult pentru a duce la bun sfarsit proiectele. In functie de cum te descurci, ai putea sa ai timp si de un job part-time (daca gasesti). In ceea ce priveste nivelul de cunostinte, este unul destul de ridicat, dar nu cred ca a existat caz de student care nu a reusit sa recupereze unele goluri de cunostinte, cand a ajuns aici.

   Te-as ruga totosi sa verifici admission requirements: http://www.utwente.nl/en/education/master/programmes/electrical-engineering/admission/admission-international/. Aici scrie ca trebuie sa ai 7.00 pentru media anilor de studiu. Totusi, avand in vedere experienta ta, ai putea totusi sa trimiti un e-mail la Admission Office: http://www.utwente.nl/en/education/master/programmes/electrical-engineering/contact/ in care sa le explici faptul ca ai lucrat la 2 companii, faptul ca ai scrisori de recomandare si alte argumente sa ii convingi ca esti studentul potrivit pentru acest Master si o sa faci fata.

   Prima ingrijorare privind admiterea ar fi sa indeplinesti cerintele minime. Apoi, as recomanda oricarui student care doreste sa vina la UT sa aplice, pentru ca sunt sanse mari sa fie admis in cazul in care indeplineste cerintele si are totul in regula (scrisoare de motivare, de recomandare, etc.). Bataie pe locuri este, dar UT are o politica deschisa, in sensul ca accepta studenti si o data ajunsi aici este si responsabilitatea si a acestor studenti sa recupereze in cazul in care nu au fost destul de pregatiti la admitere.

   Nu stiu exact ce a garantat admiterea mea la universitate, in schimb stiu ca am urmarit cu atentie cerintele minime si am trimis o aplicatie ingrijita.

   Daca mai sunt alte intrebari, cu cea mai mare placere!
   Spor,
   Cristi

 • #620
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Salut Cristian,
  Numele meu este Cosmin si ne-am intalnit anul acesta la Targul de universitati din Bucuresti. Am fost admis la programul de masterat „Sustainable Energy Technology” inca din iarna, iar acum doua saptamani am primit si raspuns cu privire la o bursa de studiu. Mi-a fost acordata bursa „University of Twente Scholarship”, asa ca din vara voi fi si eu pe acolo :-). Cu privire la imprumutul pentru taxa de studii le-am dat un e-mail celor de la DUO si mi-au zis ca pot aplica si pentru asa ceva, neexistand nicio conditie cu privire la un numar de ore lucrate, decat in cazul in care vreau sa aplic pentru „student financing” ceea ce inseamna un pachet mult mai mare si implicit o suma mai mare; insa eu voi aplica doar pentru „tuition fee loan” adica plata taxei de studii „1951 euro/an”, suma ce imi va fi acordata in transe lunare de 162,58euro.
  Mai am insa cateva nelamuriri:
  – plata cazarii se face de aici sau cand ajung acolo?si pentru cate luni in avans?
  – care este pretul unei biciclete ?:)
  – acel „Kick-In” este obligatoriu pentru noii studenti internationali?
  – orele se tin de regula dimineata pentru programele de masterat?

  Multumesc mult,

  • #621
   Poza de profil pentru
   Anonim

   Salut!

   Mă bucur să aflu că ai fost acceptat și ai primit bursa! Mulțumesc de asemenea și pentru că ai share-uit informația despre împrumurile DUO!

   Răspunsuri la întrebari:
   1. Depinde de fel de cazare vei avea. Dacă vei avea cazare la UT, nu trebuie să plătești în avans. Dacă ai de la persoane/agenții private, atunci depinde cum te înțelegi cu ei. S-ar putea să îți ceară bani în avans pentru a se asigura că vei lua locul. Mai mult, dacă îți găsești prin agenții private, va trebui să le plătești și un comision (în general, o lună de cazare).

   2. Bicicletele la mâna a doua. costă 60 – 120 euro. De exemplu, acum bicicletele sunt foarte ieftine (~50 euro). Aceleași biciclete vor fi mult mai scumpe în septembrie când vor veni noii studenți (~120 euro).

   3. Este obligatoriu să participi la câteva activități administrative. Nu trebuie să plătești nimic dacă vrei să participi doar la acestea. Totuși, eu ți-as recomanda să participi, că este prima ta ocazie să îți faci prieteni și să socializezi. Am scris și un mic articol despre Kick-in: https://blog.utwente.nl/romania/articole-ut/kick-in/

   4. Nu există o regulă pentru când se țin orele, ci depinde de cursuri. Dar sunt am auzit să se facă ore după ora 17:30 (sau sunt foarte rare).

   Dacă mai ai întrebări, te rog să îmi zici!

   Baftă!

 • #622
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Salut!
  Mai am cateva nelamuriri in privinta cazarii ce ar putea fi obtinuta de UT:
  – cazarea de tip – 2 room apartment with private facilities – for 2 persons – se incadreaza in bugetul de 300-350 euro/pers ? tu cum ai ales si la ce costuri ai ajuns?
  – se poate sa aduci pe cineva in vizita,de exemplu, o saptamana in perioada vacantei sau se plateste extra?
  – perioada contractuala se alege de regula 12 luni?deoarece am observat ca nu se poate prelungi dupa expirarea contractului, ci esti pus iar pe o lista de asteptare.

  Mersi mult,

  • #627
   Poza de profil pentru
   Anonim

   Salut Cosmin @nightserv,

   1. Nu știu exact la care dintre cazări te referi, dar aici ai absolut toate informațiile privind cazarea la UT (inclusiv prețurile): http://www.utwente.nl/en/education/international-students/housing/about-accommodation/. Totuși, un apartament de 2 persoane costă în jur de 350 euro/persoană. Eu plătesc în prezent 370 euro pentru camera mea, într-un apartament de 2 persoane cu toate incluse – cazare de la UT în clădirea Stadweide în centrul orașului Twente. Când am completat formularul acela de accomodation de la UT, am scris să fie în jur de 350 euro. Ți-as sugera să cauți cazare și pe cont propriu între timp, am dat eu câteva exemple aici: https://www.facebook.com/UT.Romania/posts/835867176461543.

   2. Da. La mine scrie în contract că pot aduce o persoană care să stea o săptămână. Dar oriunde ai sta, nu ar fi problemă să ai musafiri și să îi cazezi la tine. Noi toți ne cazăm părinții la noi acasă când vin să ne viziteze :)

   3. Da, eu am ales 16 August 2014 – 30 iunie 2015. Dar poți să îți alegi și pe o perioadă mai scurtă. Și da, pentru anul 2 o iei de la capăt cu cazarea, dar va fi mult mai ușor, fiind deja aici.

   Numai bine,
   Cristi

 • #626
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Buna ! Eu sunt Gabriela si as fi mai mult interesata de partea financiara. Astfel am cateva intrebari:

  1.Tu cand ai cautat chirie? Inainte de a ajunge acolo sau dupa? Iar daca este al doilea caz, ce ai facut in primele zile?

  2.Cat de greu este sa iti gasesti un job part-time? Tu cum ai reusit? Sau, daca nu ai gasit, cum reusesti sa te intretii financiar?

  3.Tu ai obtinut imprumut guvernamental pentru a-ti plati studiile? Daca da, cat de greu este sa returnezi apoi banii?

  • #628
   Poza de profil pentru
   Anonim

   Bună,

   1. Cazare am căutat înainte să vin aici, și așa ți-aș recomanda să faci și tu. Va fi mult mai greu să găsești ceva în septembrie. Unii și-au luat cazare pe 2 luni sau un semestru înainte să vină aici, și apoi și-au căutat altceva. În primele zile te poți caza și la alți români, de exemplu, dacă te primesc. Poți intra pe grupul nostru de facebook: https://www.facebook.com/groups/308456249317804/

   2. Este destul de greu din 2 motive: timp și limba olandeză. Dar desigur, nu imposibil. Ți-aș sugera ca job-ul part-time să fie pe locul 2 și să nu te bazezi foarte mult pe el. Eu lucrez ca Student Assistant in departamentul de Marketing al UT pentru relația cu studenții români, pentru că tocmai a plecat fosta studentă asistentă chiar când am ajuns eu.

   Cu întreținerea financiară poți să începi prin a nu cheltui mulți bani (te poți limita la aprox. 500 euro/lună cazare și mâncare), poți să te împrumuți pentru taxa școlară prin programul DUO: duo.nl, sau poți învăța foarte bine și să existe posibilitatea să te ia un profesor ca student asistent.

   3. Nu am primit împrumut guvernamental. Știu că prin programul DUO plătești lunar banii înapoi în timpul studiilor, cu o dobândă foarte mica (<1%). Vezi link: duo.nl.

   Dacă mai ai întrebări, te rog spune-mi!
   Numai bine,
   Cristi

 • #661
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Pentru Bachelor Electrical engineering, trebuie sa am BAC dat din fizica neaparat? Eu sunt la matematica-informatica, deci matematica dau automat, doar ca trebuie sa aleg fizica. Ca in cazul meu as alege informatica mai mult.

  • #662
   Poza de profil pentru
   Anonim

   Salut Mihai,

   Pe site, la secțiunea admitere http://www.utwente.nl/en/education/bachelor/programmes/electrical-engineering/admission-and-enrolment/ zice următoarele informații:
   – The better you are at mathematics and physics, the more likely you are to succeed on the Electrical Engineering programme.
   – The Admission Office will then determine whether you meet the admission requirements for the Bachelor’s programme in Electrical Engineering.

   Ce se va întâmpla, este că atunci când îți vei trimite dosarul la biroul de admitere, ei îl vor analiza și vor decide dacă ești potrivit pentru acest program. Deci, ce pot îți spune că atâta timp cât în dosarul tău va apărea mai multă fizică, vei avea șanse mai mari. Cu siguranța bac-ul la fizică te va ajuta în acest sens, dar în același timp, nu zice nicăieri că ești descalificat dacă nu ai bac-ul la fizică.

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.