Acest subiect conține 3 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de Poza de profil pentru Alexandru Tremurici Alexandru Tremurici acum 4 ani, 2 luni.

 • Autor
  Postări
 • #252
  Poza de profil pentru EDMUNDO
  EDMUNDO
  Administrator

  Afla mai multe despre Radboud University si despre cum poti deveni student aici!

 • #541

  Sunt multe de spus despre Radboud, dar și despre orașul Nijmegen. Universitatea, în puține cuvinte, poate fi descrisă prin profesorii de calitate, cursuri a căror materie se îmbină perfect unele cu celelalte, colegii prietenoși și multiculturali, și nu în ultimul rând personalul incredibil de amabil. Orașul Nijmegen este cosmopolitan, plin de viață însă în același timp relaxat și liniștit. Adio aglomerație la ore de vârf, în Nijmegen majoritatea mașinilor au fost înlocuite de biciclete.

  Să vii la studii la Radboud nu înseamnă doar privilegiu de a obține o educație de top. Aici, unele dintre cele mai importante lecții le vei învăța și în afara orelor de curs.

  Testimonialul de mai sus l-am dat la inceputul studiilor si vestea buna este ca nu mi-am schimbat impresia despre Radboud sau despre Nijmegen nici dupa sapte luni de studii aici. Cursurile, chiar daca sunt de multe ori dificile si intense, iti dau sentimentul ca ai realizat ceva important. Este nemaipomenit cand primesti o nota buna pentru o lucrare sau pentru un examen corectat/a de un profesor distins.

  • #545
   Poza de profil pentru
   Anonim

   Buna, ne poti spune mai multe despre partea financiara si anume niste costuri lunare , daca exista posibilitatea gasirii unui job dupa terminarea masterului sau chiar in timpul lui ?
   Multumesc

 • #547

  In legatura cu partea financiara, o estimare foarte buna a costurilor pe care le veti intampina in Nijmegen o puteti gasi aici: http://www.ru.nl/masters/studentbudget
  Acum, din experienta proprie pot sa spun ca totul depinde de la o persoana la alta. Spre exemplu, eu n-am avut nevoie sa cumpar carti foarte scumpe sau alte materiale costisitoare pentru facultate. De asemenea, nu am fost nevoit sa-mi cumpar mobila proprie pentru camera. Asa ca din start niste costuri au disparut. Cand vine vorba de mancare, bautura, calatorii, aici situatia este foarte variabila si nu pot da un estimat precis; cum am zis mai devreme, conteaza foarte mult stilul propriu de viata.

  In legatura cu joburile in timpul facultatii situatia sta in felul urmator. In principiu aproape nimeni nu se poate angaja nici macar part-time din doua motive: primul, si cel mai frecvent, este ca limba olandeza este obligatorie. Cu greu, aproape imposibil mai bine zis, se poate gasi un angajator in Nijmegen care sa angajeze pe cineva care nu stie deloc limba. Al doilea motiv este legat de instensitatea programului de master. In principiu, profesorii cer mult de la studentii lor si nu fac compromisuri daca aud ca lucrezi. In timpul masterului este un pic mai usor sa gasesti un internship platit. Profesorii sunt si ei un pic mai toleranti cand vine vorba de internshipuri, deoarece le inteleg valoarea. Problema este din nou cu limba. In functie de ce program de master urmezi, va fi mai usor sau mai greu sa gasesti un internship in engleza.

  In legatura cu joburile dupa facultate, aici, din nou, lucrurile variaza extrem de mult. Conteaza ce program urmezi, cat de mult iti place si cat de mult ai vrea sa continui pe domeniul asta pe viitor. Oportunitati sunt, trebuie sa-ti faci doar contacte si relatii, ori cu profesorii ori cu alti studenti. Facultatea in general este vazuta foarte bine, atat in Olanda cat si in restul lumii.

  Sper ca ti-am raspuns la intrebari, Irina. De asemenea, sper ca am reusit sa-i ajut si pe altii care, mai mult ca sigur, au intrebari in legatura cu partea financiara si cu joburile. In continuare stau la dispozitia oricui pentru a raspunde la orice fel de intrebare.

  • Acest răspuns a fost modificat acum 4 ani, 2 luni de către Poza de profil pentru EDMUNDO EDMUNDO.

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.