Acest subiect conține 7 răspunsuri are 5 voci și a fost actualizat ultima dată de Poza de profil pentru Dragos Dragos acum 4 ani, 1 lună.

 • Autor
  Postări
 • #250
  Poza de profil pentru EDMUNDO
  EDMUNDO
  Administrator

  Afla mai multe despre HAN University of Applied Sciences si despre cum poti deveni student aici!

 • #483
  Poza de profil pentru Dragos
  Dragos
  Moderator

  Vă spun câteva motive pentru care cred eu că Olanda știe să aibă grijă de viață noastră studențească. Știm prea bine că succesul nu stă numai în rezultatele noastre academice și trebuie să fim capabili să ne dezvoltăm pe mai multe planuri. Pentru asta avem nevoie de mediul potrivit. Olanda este o țara foarte relaxată, lucru ușor de văzut prin mentalitatea și atitudinea oamenilor iar asta este esențial pentru experiență de student.
  1. Este foarte ușor să faci parte din societatea în care locuiești. Din secundă în care ajungi aici ești asaltat de oferte și posibilități, fie că vrei să fii voluntar într-o asociație, fie că vrei să practici sportul preferat sau să faci parte dintr-o trupă muzicală vei găsi grupul potrivit în comunitatea de studenți.
  2. Poți să ajungi oriunde cu bicicleta, sună destul de idilic să te urci pe bicicletă și să mergi pe marginea canalelor prin Amsterdam, în realitate nu e chiar așa, trebuie să faci asta indiferent de sezon, să ții pasul cu traficul și să ai grijă să-ți meargă luminile noaptea. Plus că e un exercițiu zilnic care te ține în formă.
  3. Programul permite destule plimbări și distracție, evident sunt perioade în care trebuie să ne concentrăm mai mult pe materia de la școală și să fim în priză cu examenele și lucrările de la facultate. Probabil va gândiți că datorită faptului că avem mai puțină vacanță decât cei care studiază în Anglia planurile vor fi afectate, dar pe mine personal mă face doar să-mi construiesc o viață mult mai variată aici, să-mi organizez excursiile eficient și să profit de poziția geografică, care vă va plasă la doar câteva ore de Paris, Bruxelles sau Berlin.
  4.Munca de la facultate este foarte bine structurată, veți avea timp să va faceți temele, să participați la cursuri și să va vedeți și de celelate interese fără a vă fi afectate notele, lucru care nu e la fel de ușor pentru cei care studiază în Marea Britanie.
  5. Aveți luxul de a descoperi noi domenii de interes fără griji despre ceea ce vreți să faceți mai târziu, angajatorii au tendința să pună accent pe subiectul de Master mai mult decât pe studiile făcute în primul grad. Nu există presiunea de a va face să decideți ce vreți să faceți mai târziu, aveți mereu o gamă largă de subiecte pe care le puteți studia. Sunt încă vreo câțiva ani până a intra în cursa pentru internship-uri și job-uri.

 • #525
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Salut ! Care au fost criteriile de admitere ? Cat conteaza notele din liceu si cele de la bac ? Si ai obtinut finantare pentru studii de la statul olandez ? Daca da, cu greu ?

 • #531
  Poza de profil pentru Dragos
  Dragos
  Moderator

  Salut Marian,
  Vei fi admis pe baza mai multor criterii, cel mai important fiind scrisoarea de motivatie si abia apoi notele de la bacalaureat. In functie de cati candidati sunt pentru programul la care aplici, criteriile vor fi mai mult sau mai putin severe. Asigura-te ca in aplicatia ta mentionezi toate activitatiile extra scolare, calitatile tale si in special incearca sa fii unic. Spre deosebire de universitatile la care am aplicat in Anglia, HAN nu mi-a pus o anumita conditie la nota de la bacalaureat dar cu siguranta este un criteriu de departajare intre candidati. Spre exmplu stiu ca la noi la inginerie se iau in considerare notele la Matematica, Fizica sau Informatica. Nu am obtinut finantare pentru studii si nici nu am incercat sa aplic, procesul de aplicare pentru finaintare nu este greu, pe langa banii obtinuti pentru taxa de scolarizare beneficiezi si de reducere la transport si alte avantaje. Pentru mai multe informatii legate de ce poti obtine intra pe https://duo.nl/particulieren/international-student/student-finance/applying-for-student-finance.asp

 • #586
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Salut, studentii din Republica Moldova pentru a aplica au nevoie de un un universitar in tara sau e de ajuns diploma de bac?

  • #624
   Poza de profil pentru Dragos
   Dragos
   Moderator

   Buna Catalina, nu ai nevoie de un an universitar in tara, poti aplica inca din liceu si vei fi admisa pe baza diplomei de liceu si a celei de bacalaureat, pe langa acestea trebuie sa ai obligatoriu si un test de limba. Tin sa mentionez doar ca din cauza faptului ca vii dintr-o tara care nu apartine Uniunii Europene taxele de scolarizare for fi mai mari.

 • #616
  Poza de profil pentru
  Anonim

  Salut Dragos,

  Numele meu e Vlad si sunt din Iasi de la facultatea de Electrotehnica, anul 4 (ultimul an). Am dat IELTS-ul si trebuie sa primesc rezultatul saptamana aceasta. Diploma (Bachelor’s Degree) o obtin pe la jumatate lui Iulie 2015.

  Ma intereseaza programul de master „Control Systems Engineering”.

  Cunosti pe cineva de acolo care urmeaza acest program? M-ar interesa parerea unui student despre modul in care sunt predate cursurile, o idee a ce nivel de cunostiinta e necesar, daca se face mai mult research decat practica si cam ce timp de repaus ai intr-o zi de universitate.

  M-ar mai interesa ce bani poti castiga paralel cu facultatea, cam cat ar costa locul la camin si ce burse ar fi valabile pentru mine (media pe timpul anilor nu e mare, in jur de 6.50, in schimb la licenta voi obtine o nota mare, probabil 9 – 9.50, dar am recomandari de la profesori, pot crea o scrisoare impresionanta de motivatie si am mai lucrat la 2 companii care sunt in acelasi domeniu atat cu facultatea mea, cat si cu programul de master ales de la Universitatea HAN, de unde pot obtine alte scrisori de recomandare + un CV puternic).

  Apropo, raman locuri goale la acea universitate sau e bataie pe ea? Si ultima mea intrebare: Ce a garantat admiterea ta la acea universitate?

  Multumesc, astept mesajul tau, bafta la cursuri!

 • #625
  Poza de profil pentru Dragos
  Dragos
  Moderator

  Salut Vlad,
  Iti spun de la inceput, cu CV-ul pe care l-ai descris mai sus nu trebuie sa iti faci griji cu privire la admitere, in Arnhem este destul de dificil sa obtii un job daca nu esti vorbitor de Olandeza, si automat fara un job nu poti beneficia nici de ajutorul de la stat. Chiria costa undeva intre 250-350€ in functie de facilitati si pozitie, cat despre burse, nu stiu sa iti spun exact ce poti obtine dar cu siguranta daca te implici in proiectele de aici si participi la concursuri vei putea castiga niste bani in plus. Daca ma contactezi in privat pe facebook sau prin email (dragosdc95@gmail.com) te pot pune in legatura cu cativa studenti care sunt acum in programul de Master Control Systems Engineering sau au terminat cu cateva luni in urma. HAN nu este printre universitatile care sa primeasca un numar excesiv de aplicatii si nu cred ca exista ceva ce sa iti poata garanta un loc, trebuie ca profilul tau sa se potriveasca programului la care aplici, exista un bord responsabil pentru admiteri, ei se ocupa de verificarea aplicatiilor, interviuri etc.

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.