Calitatea educației și cercetării de renume mondial

12 universități din cele 19 de cercetare din Olanda se afla în Top 200 (Times Higher Education), următoarele 7 ocupând locuri până în 350. Universitățile olandeze folosesc metode inovative de lucru cu studenții și îți vor valorifica creativitatea.

Mediu de studiu „extra-internațional”

Peste 87.000 de studenți internaționali studiau în Olanda în anul universitar 2011-12, ceea ce înseamnă că la terminarea studiilor vei fi pregătit pentru a lucra oriunde în lume ți-ai dori. Acest aspect devine și mai important când ne gândim la mărimea Olandei în contrast cu impactul pe care l-a avut și îl are și în prezent în economia mondiala.

Cea mai mare diversitate de programe în limba engleza

Olanda a fost prima țară ne-vorbitoare de limba engleză în care au început să se predea cursuri în întregime în limba engleză. Acum, diversitatea acestora depășește pe a oricărei alte destinații de studiu din lume.

Învățământ accesibil

Taxe de școlarizare mici (1.951 EUR/an), pe care le poți acoperi printr-un împrumut guvernamental foarte avantajos. De la 1 ianuarie 2014, studenții români nu mai au nevoie de un permis de muncă pentru a lucra part-time în Olanda, astfel putând suplini nevoia de finanțare cu venituri din activitatea lor.

Un sistem pregătit să răspundă nevoilor tale

În Olanda, vei găsi un sistem de învățământ care îți poate oferi pregătirea de care ai nevoie. Dacă vrei un program de studiu practic, orientat spre ceea ce caută potențialii angajatori, există 39 de universități de științe aplicate cu o ofertă largă de programe construite tocmai pentru a te ajuta să fii pregătit pentru un job în domeniul care te interesează. Iar dacă ceea ce îți dorești este să lucrezi în cercetare sau în mediul academic, una dintre cele 19 universități de top de cercetare te poate pregăti pentru un asemenea traseu.